Vino zanj

Podaj oceno artikla

Po dobrem vinu dobro spiš. Kdor dobro spi, ne greši, kdor ne greši, pride v nebesa. Torej dobro vino pomaga v nebesa. (William Shakespeare)

Le streljaj od avstrijske meje, na obronkih Slovenskih goric, leži izletniška kmetija Leber. Na kmetiji živijo tri generacije, ki skupaj ustvarjajo zgodbo in tradicijo vin. Zato smo še posebej počaščeni, da vam lahko ponudimo slovensko vino, kjer lahko izbirate med tremi razmičnimi sortami (več spodaj).

Vino velja za klasično darilo, ki pa ga lahko z malo naše pomoči naredite res posebno. Prilagodite napis na etiketi in obdarite prijatelja, fanta, moža, poslovnega partnerja ali soseda z unikatnim darilom, ki ga še dolgo ne bo pozabil.

Za popolno presenečenje dodajte še čokolado in nogavice.

 

 

 

 

 

Svoje posvetilo pozorno preberite, ker tiskarska vila vsebine ne pregleduje in za vsebinske ter pravopisne napake ne odgovarja.

20,00 

Opis

  • Rose je vino, sestavljeno iz različnih sortnih vin, ki so značilne za neko vinorodno področje. Kot večina drugih, tudi ta zvrst nosi ime po vinorodnem okolišu. V Svečinčanu se skriva harmonija treh sortnih vin – chardonnaya, laškega rizlinga in belega pinota. Vsaka sorta prispeva k prijetnemu suhemu vinu zelenkasto rumene barve in nežne cvetice. Ljudje ga največkrat kupijo za “k hrani”, mnogokrat pa konča tudi kot izvrstna osnova hladnega špricerja.
  • Sauvignon je ena najpopularnejših belih vinskih sort, ki daje sveža in aromatična vina, čigar oster in provokativen vonj spominja na širok nabor arom, denimo koprive, bezga ali paprike. Odlikuje ga nežna limonasto rumena barva z zelenkastimi odtenki. Zelo dobro se ujema z jedmi z močnimi okusi, tudi s siri in sladicami.
  • Zeleni silvanec je vino svetlo rumenkaste do rumenkasto zelenkaste barve in ima srednjo vsebnost alkohola. V dobrih letnikih pa je milo in nežno dišeče z nevsiljivim svojevrstnim vonjem, ugodno zelo milo aromo s primerno kislino.

Rose

Sauvignon

Zeleni silvanec

Letnik:

2022

2022

2022

Okus:

polsuho

suho

polsuho

Vsebnost alkohola:

11 %

12 %

11,5 %

Vsebina:

75 cl

75 cl

75 cl

Mnenja kupcev

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo komentar ali mnenje. Prosim vpišite se ali ustvarite račun.

Zaenkrat še ni mnenj.